Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio


- Duona, juoda (ketvirtis), 1 gabalas
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, stiebas, 0.5 vieneto
- Salierai, šaknis, 0.5 vieneto
- Pankoliai, (šakniastiebio), 0.5 vieneto
- Česnakai
- Rozmarinas, šakelės (šviežios), 1
- Čiobreliai, šakelės (šviežios), 2
- Sūris, kietasis (lietuviškas), 50 gramų
- Miežiai, arba kanapių sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, alyvuogių arba saulėgrąžų, 50 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Saulėgrąžų aliejus, 200 mililitrų
- Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Citrinos, 0.5 vieneto
Juodos duonos krostinis. Duoną supjaustyti labai plonais, nedideliais gabaliukais ir nupjauti kraštus. Ištepti skardą aliejumi ir ant jos gražiai išdėlioti duonos
riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp kiekvieno duonos gabaliuko, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
smulkintais česnakais, kepti 180°C temp. orkaitėje (grill funkcija), kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško kietojo sūrio.Naminis majonezas. Į indą įmušti visą kiaušinį, bei du trynius, įberti druskos, garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto, plona srovele pilti aliejų ir labai gerai išplakti. Galima įdėti krapų, medaus ar kitų mėgstamų prieskonių.
Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti smulkiais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su žolelėmis. Apkepinti iki kol suminkštės. Daržoves atvėsinti, sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.