Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais

Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kepenys, 800 gramų
  • Putpelės kiaušiniai, virtų, 10 vienetų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinėlė, 50 gramų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Penkių pipirų mišinys, 4 žiupsneliai
  • Laurų lapai, 4 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
  • Rozmarinas, 2 žiupsneliai
  • Bazilikas, 2 žiupsneliai
  • Mairūnas, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmirkytas kiaulės ar vištos kepenis išvirti, bet nepervirti, vandenyje su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais. Pravėsintas kepenis sumalti. Sudėti svieste pakepintą svogūną, žalią kiaušinį, išmaišytą su grietinėle, druskos šaukštelį, likusius prieskonius. Labai gerai išmaišyti.

  2. Pusę masės kloti ant folijos, sudėti virtus putpelės kiaušinukus, užkloti likusiu paštetu. Suteikti pailgą formą, suvynioti į foliją ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Galime kepti ir formoje.

  3. Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet šaltas geriau pjaustosi.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą