Kepenėlių-čili troškinukas su pupelėmis

Kepenėlių-čili troškinukas su pupelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pupelės, konservuotos, raudonosios, 400 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Vištų kepenėlės, 450 gramų
  • Actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, aštrus (meksikietiškas salsa), 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, česnakinė
  • Aliejus, kepimui
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Čili, maltas
  • Cukinijos, ketvirtadalis
Gaminimo instrukcija:

Prieš gaminant šį patiekalą, kepenėles pamirkome vandens ir acto tirpale apie 15 min.

Tuo tarpu aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei kubeliais (1cm x 1cm) papjaustytą cukiniją. Pabarstome maltais čili pipirais ir uždengę dangčiu, kelias minutes patršokiname, kad suminkštėtų cukinija.

Tuomet tai, kas keptuvėje, atidedame į šalį, o tame pačiame aliejuje, ant didelės ugnies kepiname kepenėles. Po kelių minučių ant kepenėlių beriame konservuotas pupeles, pakepintą svogūną su cukinija bei viską kartu patroškiname uždengę dangčiu, sumažinę ugnį. Tuomet dedame likusius ingredientus - grietinę, aštrų mopidorų padažą, pabarstome pagal skonį česnakine druska bei viską dar kelias minutes patroškiname. Tiekiame su virtomis bulvėmis, arba virtais ryžiais. Kaip kam skaniau. Gardaus!

Receptą atsiuntė: Lijana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
gintautas
2010-09-15 10:42
BANDYSIU GAMINTI
Danguolė
2008-12-22 13:06
Labai skanus, meksikietiško skonio troškinys. Kažką labai panašaus valgiau restorane. Aštraus maisto mėgėjams siūlau išmėginti (y)