Keksiukiniai pusrytukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Duona, balta, 6 riekės
- Dešra, daktariška, 50 gramų
- Sūris, 20 gramų
- Žiediniai kopūstai, žiedeliai (šaldyti ar švieži), 5 vienetai
- Šparaginės pupelės, (žaliosios) – kelios ankštys (virtos, šaldytos)
- Provanso žolelės, 1 žiupsnelis
- Krapai, 1 žiupsnelis
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Nupjauti baltos duonos riekelių plutelę. Iš riekelių su bet kokiu apvaliu indu – puodeliu, stikline ar kt. išspausti apskritimą. Riekeles iškočioti ir iškloti keksiukų formeles. Kraštai labai aukšti netūrėtų būti – šik šiek tiek virš formelės krašto. (Prieš tai keksiukų formelės kraštelius aptepti su lašeliu aliejaus, kad neprikibtų.)
Tada į jas sudėti įdarą: šiek tiek smulkiai supjaustytos dešrytės, tada – kalafiorai ir šparaginės pupelės. Uždedama po lašą majonezo ir pomidorų padažo. Apibarstoma žolelėmis ir krapais. Užklojama šiaudeliais supjaustytu sūriu.
Kepti iki 150 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus.
» Rašyti komentarą