Keksiukai “Zebriukai”

Keksiukai “Zebriukai”
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Aliejus, 125 mililitrai
  • Vanduo, 75 mililitrai
  • Kvietiniai miltai, 190 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava, milteliai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant, supilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir ,palaipsniui, suberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome.

  2. Tešlą daliname į 2 dalis. Į vieną dalį įberiame kakavos miltelių ir išmaišome. Šaukšteliu sudedame į keksiukų formeles sluoksniais (t.y. 1 šaukštelis baltos masės, 1 šaukštelis kakavinės ir t.t.).

  3. Kepame 180°C temp. orkaitėje apie 30 - 40 min.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
karolina
2015-04-17 18:17
ar butina vanilini cukru deti?