Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis


- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Aliejus, 125 mililitrai
- Vanduo, 75 mililitrai
- Miltai, 190 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Šokoladas, juodas, 130 gramų
- Grietinėlė, 100 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Želatina, 4 gramai
Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.Keksiukai: Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180`C apie 30-40min.
Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu. Skanaus.