Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis

Keksiukai su šokoladiniu kremu ir braškėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Aliejus, 125 mililitrai
  • Vanduo, 75 mililitrai
  • Miltai, 190 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Šokoladas, juodas, 130 gramų
  • Grietinėlė, 100 gramų
  • Sviestas, 30 gramų
  • Želatina, 4 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
    Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
    Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.

  2. Keksiukai: Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180`C apie 30-40min.

  3. Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu. Skanaus.

Porcijų skaičius: 9
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą