Keksiukai


- Kiaušiniai, 3
- Sviestas, minkštas, 2 stiklinės
- Cukrus, 1 stiklinė
- Pienas, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, persijoti, 1
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Šokoladas, baltasis, tarkuotas, 100 gramų
- Vanilės esencija, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra, 450 gramų
Keksiukai:
Dubenyje suplakite kiaušinius, sukrėskite 1 stiklinę sviesto, suberkite cukrų ir maišykite, kol susidarys puri masė. Supilkite pieną, 1 šaukšlį vanilės ekstrakto, suberkite miltus, elektriniu plaktuvu plakite iki purios masės. Tešlą lygiomis dalimis sudėkite į popierinius kepimo krepšelius, užpildykite kažkur 2/3 krepšelių dalies. Kepkite 160°C temp. įkaitintoje orkaitėje, 18 - 20 min.
Papuošimas:
Išsukite sviesta su elektriniu plaktuvu, kol pasidarys baltas. Po truputį pilkite cukraus pudrą, vis plakdami. Pilkite 2 šaukštus pieno, 1 arbatinį šaukšlelį vanilės ekstrakto ir vėl plakti (kuo ilgiau tuo geriau. Norint gauti kitą spalvą įdėti maistinių dažų, arba norint nudažyti rausvai 2 arbatinius šaukšelius burokėlių sulčių. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį, ir išspauskite ant keksiukų.
Skanaus.
2017-02-13 12:00
2014-08-07 10:45
2014-08-07 10:43
2017-02-13 12:01