Keksas su amareto likeriu

Keksas su amareto likeriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kakava, milteliai, 15 gramų
  • Kava, tirpi, 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Pienas, 60 mililitrų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pabarstukai
  • Amaretas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!

Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą