Keksas su amareto likeriu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 150 gramų
- Kakava, milteliai, 15 gramų
- Kava, tirpi, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Pienas, 60 mililitrų
- Sviestas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pabarstukai
- Amaretas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Minkštą sviestą išsukau su cukrumi iki purio masės.
Į sviesto ir cukraus masę įmušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Tuomet įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišiau, supyliau pieną bei amaretą ir vėl gerai išmaišiau.
Trečdalį tešlos perdėjau į kitą dubenį ir sumaišiau su kakava bei kava.
Ištepiau sviestu kepimo formą ir po truputį supyliau į ją baltą bei rudą tešlą, kad kad abi tešlos dalys nesusimaišytų į vientisą masę.
Kepiau 175 laipsnių temperatūroje apie 45-60 minučių.
Iškeptą keksą apibarsčiau pabarstukais.
Skanumėlis!
» Rašyti komentarą