Kėdainių tarkuotų bulvių sklindžiai su maltos mėsos įdaru

Kėdainių tarkuotų bulvių sklindžiai su maltos mėsos įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 320 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Krapai, smulkinti
  • Mairūnas, džiovintas
  • Petražolės, smulkintos
  • Svogūnai, 74 gramai
  • Kiauliena, 60 gramų
  • Kiaulienos lašiniai, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 0.5 vieneto
  • Kvietiniai miltai, 10 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus, 10 gramų
  • Pienas, 100 gramų
  • Druska
  • Grietinė, 100 gramų
  • Kvapieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
Kėdainių sklindžiai kepami gero vyro delno dydžio arba du 20 cm diametro keptuvėje.
Nuskustos bei nuplautos bulvės ir 50 g nuvalytų svogūnų sutarkuojami smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina.
Sutarkuotos bulvės bei svogūnai nusunkiami, užplikomi karštu pienu, įmušama 0,5 kiaušinio, suberiami kvietiniai kruopmilčiai arba manai, druska, malti juodieji pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
Gardžiam mėsos įdarui sumalama minkšta kiaulienos mentinė mėsa ir kiaulių pažandžiai arba lašiniai.
24 g smulkintų svogūnų pakepinama 10 g saulėgrąžų aliejaus ir įmaišoma į mėsos faršą.
Faršas pagardinamas druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Į įkaitintą saulėgrąžų aliejų per pusę su lydytu naminiu sviestu dedami du sklindžiai ir gražiai išlyginami jų paviršiai.
Ant abiejų sklindžių viršaus sudedamas mėsos įdaras, ant viršaus dar dedama bulvių tarkių ir kepama, kol iš abiejų pusių gražiai parus bei iškeps mėsos įdaras.
Kėdainių sklindžiai patiekiami su 100 g naminės grietinės, pagardintos smulkintais krapais bei petražolėmis.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jurate
2012-08-18 23:58
as pati is Kedainiu,bet taip sudetingai dar nekepiau.bulviu tarkius paruosiu,kaip paprastiems bulviniams blynams,mesytes idara-pagal skoni,gal tik,truputi grietines imaisau,kad sultingesnis gautusi.dydis blynu gali buti koks tik noriu,kartais vienoje keptuveje kepa 5 blynai.i keptuve pilu tik alieju ir blynus kepu ant silpnos ugnies.
(anonimas)
2011-05-17 23:00
man irgi labai idomu kaip cia ta kiausini padalinti per puse
genute
2011-04-16 09:29
puse kiausinio!!!!!! . tai gal galima ideti visa kiausini???? tikiuosi blynai nesusigadins
rita
2011-04-15 19:56
mmmmmmm kaip gardu
giedre
2010-07-12 11:56
cool