Kėdainių tarkuotų bulvių sklindžiai su maltos mėsos įdaru


- Bulvės, 320 gramų
- Juodieji pipirai
- Krapai, smulkinti
- Mairūnas, džiovintas
- Petražolės, smulkintos
- Svogūnai, 74 gramai
- Kiauliena, 60 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 50 gramų
- Kiaušiniai, 0.5 vieneto
- Kvietiniai miltai, 10 gramų
- Saulėgrąžų aliejus, 10 gramų
- Pienas, 100 gramų
- Druska
- Grietinė, 100 gramų
- Kvapieji pipirai, malti
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 porcija.
Kėdainių sklindžiai kepami gero vyro delno dydžio arba du 20 cm diametro keptuvėje.
Nuskustos bei nuplautos bulvės ir 50 g nuvalytų svogūnų sutarkuojami smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina.
Sutarkuotos bulvės bei svogūnai nusunkiami, užplikomi karštu pienu, įmušama 0,5 kiaušinio, suberiami kvietiniai kruopmilčiai arba manai, druska, malti juodieji pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
Gardžiam mėsos įdarui sumalama minkšta kiaulienos mentinė mėsa ir kiaulių pažandžiai arba lašiniai.
24 g smulkintų svogūnų pakepinama 10 g saulėgrąžų aliejaus ir įmaišoma į mėsos faršą.
Faršas pagardinamas druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Į įkaitintą saulėgrąžų aliejų per pusę su lydytu naminiu sviestu dedami du sklindžiai ir gražiai išlyginami jų paviršiai.
Ant abiejų sklindžių viršaus sudedamas mėsos įdaras, ant viršaus dar dedama bulvių tarkių ir kepama, kol iš abiejų pusių gražiai parus bei iškeps mėsos įdaras.
Kėdainių sklindžiai patiekiami su 100 g naminės grietinės, pagardintos smulkintais krapais bei petražolėmis.
Gero apetito!
2011-05-17 23:00

2011-04-16 09:29








2011-04-15 19:56





2010-07-12 11:56


2012-08-18 23:58