Kebabas namų salygomis

Kebabas namų salygomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krapai, smulkinti
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Majonezas
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Druska, (įdarui)
  • Druska, (tešlai), 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 20 gramų
  • Mielės, sausos, pakelis, 1 vienetas
  • Kečupas
  • Pekino kopūstas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Miltus suberti į dubenį.
Pusėje stiklinės šilto vandens ištirpdyti mieles, druską bei cukrų.
Į duobutę miltuose supilti stiklinės turinį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą ir minkyti, kol pasidarys vienalytė, nelimpanti prie rankų tešla (minkyti apie 15 min. ir, jeigu reikia, įdėti dar šiek tiek miltų).
Tešlą imti nedideliais gumulėliais, plonai kočioti, dėti ant kepimo popieriaus ir kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol vos vos parusvės.
Įdarui faršą su prieskoniais iškepti keptuvėje.
Daržoves supjaustyti.
Iškepusį paplotį aptepti majonezo, kečupo bei krapų padažu, jei sukietėjo, dėti 1 min. į mikrobangų krosnelę, uždėti kepto faršo, supjaustytų daržovių, apšlakstyti padažu ir susukti užlenkiant apatinę dalį.
Paruoštą kebabą dėti ant elektrinių grotelių ir trumpai (apie 2 min.) pakepti.
Galima apkepti ir orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Nata
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irmantas
2013-11-09 14:30
koks skirtumas kebabas ar ne,atsigeres shvedishko alaus irgi nepasakysi kad ten alus bet vistiek jis vadinamas alus.maniau cia receptais dalijames,o pasirodo kad lietuvis ish lietuvio ras bet kur pasiderkt
to Ali, ponia ir kitiems daunams
2013-02-28 15:25
Kebabas - tai reiškia kepta mėsa. Gali būti bet kokio gyvūno ir bet kokiu būdu kepta. Ir nereikia pudrinti smegenų, kad tai musulmonų išmislas, nes ir patiekalui, ir pavadinimui n+k daugiau metų nei islamui. Konkrečiai tai, ką mes lietuviai vadinam kebabu, yra döner kebab. O pvz. mūsų vadinami šašlykai, irgi didžiojoj pasaulio daly vadinama kebabu.
Taigi, prieš rodant savo buką neišprusimą ir putojantis ant kitų, reikėtų pasidomėti žodžių ir dalykų kilme, bei reikšme.
Marija
2012-11-08 15:05
Labai smagu,kad bandomas padaryti kebabas namuose, tačiau reiktų skirti kas išties yra kebabas. Čia greičiau jo lietuviškai versija Vilniečiams ir ne tik, siūlyčiau paragauti Akino kebabų šalia Sereikiškių parko vartų (parkas uždarytas, bet kavinė veikia) ir pamatysite, kas yra skanus kebabas. Nėra ten kopūstų, o salotos, padažai per kraštus nevarva,o yra išties skanūs. Niekur kitur nevalgau, nes net bloga pažiūrėti kaip kitur daro. bet čia tik mano nuomonė.įsitikinti siūlau patiems) kartą paragavę, negalėjom sustoti) rekomenduoju! p.s. mėsa tik jautiena! net seilė ištįso berašant komentarą
¡Obsequio de Daiva!
2012-05-15 14:29
gyvenu Ispanijoje tai va cia ne tik isgirsti kad yra kebabai bet ir matai kaip daro kebabiniu yra pilna turku marokieciu pakistanieciu tikra tiesa naudoja aviena vistiena versiena cia musulmonu patiekalas bet jei kas nori daryt savaip nieko tokio jie suka toki dideli rulona mesos pries ikaitintas specialas grotas ir drozia drozles cia pasidaryt namouse paprasciau parduodami paploteliai bet vistiek taip neiseis jie net padazus specialius daro nematau nieko blogo kad kazkas pasiule nauja patiekala bet man atrodo kad cia daugiau skiriat kritika pasaliniams dalykams
algimantas
2012-03-23 08:38
ten pone,gyvena su nelietuviu tai ir kalba,kad lietuviai nemoka kepti kebabu ha ha...chi