Kebabai


- Agurkai, įdarui, 1 vienetas
- Cukrus, lavašui, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, padažui, 3
- Juodieji pipirai, įdarui
- Kopūstai, kinietiški, įdarui, 1 vienetas
- Pomidorai, įdarui, 3 vienetai
- Vištienos filė, kepta arba rūkyta, įdarui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, lavašui, 600 gramų
- Majonezas, padažui, 80 gramų
- Vanduo, šiltas, lavašui, 200 mililitrų
- Druska, lavašui, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, lavašui, 10 valgomųjų šaukštų
- Mielės, sausos, lavašui, 2 valgomieji šaukštai
- Kečupas, padažui, 80 gramų
- Svogūnų laiškai, įdarui
- Džiovinti bazilikai, lavašui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Krapai, įdarui
Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui. Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame, kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išminkome. Tešlą padedame šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų. Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame plonai į apvalų blynelį, kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol truputį pagelsta. Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę. Iškepusius lavašus dėti į maišelį, kad nesudžiūtų.
Pasiruošiame įdarą,.
Daržoves supjaustome smulkiai, pabarstome pipirais, druska. Galima įspausti truputį citrinos sulčių ir išmaišome.
Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių, uždėti mėsos, pabarstyti SANTA MARIA krapais ir užpilti padažo. Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
2015-12-01 14:59