Kavos tortas su riešutais

Kavos tortas su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Graikiniai riešutai, 150 gramų
  • Kava, tirpstanti, 8 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Sviestas, 400 gramų
  • Konjakas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kremas: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Riešutus pasmulkinti.
Išsukti 200 g sviesto su cukraus pudra, sudėti pusę riešutų ir ištirpintą kavą.
Palikti kremą pusvalandžiui šaldytuve.
Tešla: 4 šaukštus kavos ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens.
Išsukti 200 g sviesto su cukrumi ir po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įdėti truputį riešutų ir ištirpintą kavą. Gerai išmaišyti.
Iš tešlos padaryti 2 papločius ir kepti juos 25 min.
Atvėsintus papločius sudrėkinti konjaku ir pertepti kremu.
Torto viršų taip pat aptepti kremu, papuošti riešutais.

Receptą atsiuntė: Gabrielė
» Rašyti komentarą