Kavos pyragas

Kavos pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Rudasis cukrus, 150 gramų
  • Razinos, 100 gramų
  • Graikiniai riešutai, 100 gramų
  • Cinamonas, 1 valgomasis šaukštas
Biskvitui:
  • Miltai, 260 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, minkšto, 150 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Kava, stiprios, 4 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia, ruošime įdarą. Razinas perliekite karštu vandeniu, kad truputį sudrėktų. Razinas, tamsiai rudą cukrų, cinamoną ir smulkintus riešutus suberkitę į dubenį ir sumaišykite.

  2. Dabar imsimės gaminti biskvitą. Minkštą sviestą dėkite į dubenį, supilkite cukrų ir pradėkite plakti elektriniu plakikliu. Plakite tol, kol sviestas pabals ir suminkštės. Kai sviestas ir cukrus pavirsta kremu, po vieną įmuškite kiaušinius. Kai kiaušiniai įplakti, įpilkite ir suplakite kartu grietinę. Miltus persijokite su kepimo milteliais. Įmaišykite miltus su šaukštu į sviesto masę. Tešla bus gana skysta. Supilkite keturis šaukštus kavos ir dar karta išmaišykite.

  3. Didžiąją dalį tešlos pilkite į kepimo formą, ant jos sudėkite visą įdarą. Ant įdaro supilkite likusią dalį tešlos. Viršutinė dalis paruduos.

  4. Kepkite orkaitėje apie 45 minutes, 190 laipsnių temperatūroje, kol pakils ir paruduos. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą