Kaštoninis sūrio pyragas


- Cukrus, + 1 šaukštas, 1.25 stiklinės
- Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, + 3 tryniai, 3 vienetai
- Džiūvėsėliai, malti, 2 stiklinės
- Vanduo, 0.3 stiklinės
- Sviestas, 5 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 0.75 stiklinės
- Romas, + 2 šaukštai, 0.25 stiklinės
- Varškės sūris, 400 gramų
- Džemas, kaštonų, + 2 šaukštai, 1 stiklinė
- Sultys, laimo, 1 arbatinis šaukštelis
Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą kaštonų tyrės ir 1 šaukštą cukraus.
Gauta mase išklokite formos apačią ir padėkite į šaldytuvą.
Sutrupintą sūrį sumaišome su 1 stikline cukraus.
Į dubenį su sūrio mase įmušame kiaušinius, sudedame kiaušinių trynius, išmaišome, sudedame grietinę, laimo sultis, vanilę, 2 šaukštus romo ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome kaštonų tyrę ir gautą masę sudedame į kepimo formą ant džiūvėsėlių masės pagrindo.
Uždengiame folija, dedame į orkaitę, orkaitės apačioje padedame indą su šiek tiek vandens ir kepame apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškepus paliekame atvėsti, nuimame foliją ir paliekame per naktį šaldytuve.
Kitą dieną užkaičiame puodą, supilame į jį vandenį, likusį romą, likusią kaštonų tyrę, likusį cukrų bei likusį sviestą ir maišant pakaitiname apie 10 min.
Kremui atvėsus, apšlakstome juo pyragą ir patiekiame.
Skanaus.