Kaštoninis sūrio pyragas

Kaštoninis sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, + 1 šaukštas, 1.25 stiklinės
  • Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, + 3 tryniai, 3 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti, 2 stiklinės
  • Vanduo, 0.3 stiklinės
  • Sviestas, 5 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 0.75 stiklinės
  • Romas, + 2 šaukštai, 0.25 stiklinės
  • Varškės sūris, 400 gramų
  • Džemas, kaštonų, + 2 šaukštai, 1 stiklinė
  • Sultys, laimo, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą kaštonų tyrės ir 1 šaukštą cukraus.
Gauta mase išklokite formos apačią ir padėkite į šaldytuvą.
Sutrupintą sūrį sumaišome su 1 stikline cukraus.
Į dubenį su sūrio mase įmušame kiaušinius, sudedame kiaušinių trynius, išmaišome, sudedame grietinę, laimo sultis, vanilę, 2 šaukštus romo ir gerai išmaišome.
Galiausiai įmaišome kaštonų tyrę ir gautą masę sudedame į kepimo formą ant džiūvėsėlių masės pagrindo.
Uždengiame folija, dedame į orkaitę, orkaitės apačioje padedame indą su šiek tiek vandens ir kepame apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškepus paliekame atvėsti, nuimame foliją ir paliekame per naktį šaldytuve.
Kitą dieną užkaičiame puodą, supilame į jį vandenį, likusį romą, likusią kaštonų tyrę, likusį cukrų bei likusį sviestą ir maišant pakaitiname apie 10 min.
Kremui atvėsus, apšlakstome juo pyragą ir patiekiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ilma
» Rašyti komentarą