Karpis su medumi

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Citrinos
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, šaknis, 1 vienetas
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Karpis, 1 kilogramas
- Actas, 9%, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Sultinys, 1 stiklinė
- Razinos, 2 valgomieji šaukštai
- Želatina, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Paruoštą žuvį supjaustyti porcijiniais gabaliukais ir sudėti į puodą kartu su pjaustytais: morkomis, petražolės šaknimi, svogūnu ir prieskoniais, užpilti vandeniu ir išvirti.
Išvirtus karpio gabaliukus sudėti į indą, papuošti citrinos, kiaušinio griežinėliais, petražolėmis.
Nuo žuvies likusį sultinį perkošti ir pavirti, kol sumažės kiekis per pusę. Atvėsinti. Tada sudėti ištirpintą vandenyje želatiną ir išmaišyti, kad ištirptų. Po to supilti actą, užvirti ir vėl atvėsinti.
Medų šiek tiek pavirti su razinomis ir sumaišyti su sultiniu. Šiuo užpilu užpilti karpį ir palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
» Rašyti komentarą