Karpis su grikiais

Karpis su grikiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Grikiai, košė, 0.5 stiklinės
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Karpis, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 0.3 stiklinės
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Karpius išvalyti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti, aptepti svieste, sukrėsti košę, pusę grietinės, įberti druskos, pipirų ir kruopščiai išmaišyti. Paruoštu faršu įdaryti karpius, juos apibarstyti džiūvesėliais ir sudėti į riebalais pateptą skardą. Pašauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 20 min. Tuomet aptepti žuvį likusia grietine ir kepti dar 15 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą