Karpis nenuskaidrintuose drebučiuose

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Laurų lapai, lapelis, 1 vienetas
- Petražolės
- Svogūnai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Karpis, 1 kilogramas
- Obuolių sultys, 0.5 litro
- Vanduo, 0.5 litro
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Želatina, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma.
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį.
Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio.
Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais.
» Rašyti komentarą