Karpis drebučiuose

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai, malti
- Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Petražolės
- Pomidorai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, baltymas, 1 vienetas
- Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas
- Karpis, 1 kilogramas
- Majonezas
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Sultinys, daržovių, 1 litras
- Želatina, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais. Išviręs išgriebiamas, ir išėmus kaulus, gražiai sudedamas į pusdubenį. Sultinys atvėsinamas, sudedama pomidorų tyrė, sukrečiamas išplaktas kiaušinio baltymas ir ant lengvos ugnies kaitinama, kol užverda. Iškošiama, nuskaidrinama. Tuomet supilama išbrinkinta ir truputyje vandens ištirpinta želatina, dar pakaitinama. Pradėjusi stingti užpilama ant karpio. Puošiama kiaušinio skiltelėmis, petražolių lapeliais.
» Rašyti komentarą