Karamelizuotų obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 360 gramų
- Margarinas, 150 gramų
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Vanduo, 6 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausia karamelizuojame obuolius. Į švarią keptuvę suberiame 160 g cukraus, įpilame 6 šaukštus vandens ir pakaitiname ant lengvos ugnies kol ištirpsta cukrus. Ištirpus cukrui padidiname ugnį ir truputį pavirinę, kol cukrus susikaramelizuoja ir tampa aukso spalvos, gautą karamelę perpilame į riebalais išteptą kepimo indą, o ant viršaus sudedame nuplautus, be sėklų, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pabarstome cinamonu.
Tuomet pasiruošiame tešlą. Persijojame miltus, kepimo miltelius, po to sudedame likusius ingredientus ir viską išmaišę sukrečiame tešlą ant obuolių.
Pyragą kepame apie 1 valandą 30 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-09-16 20:09
labai padeda geri receptai pasigaminti įvairių patiekalų , ačiū,
2011-09-19 13:06