Karamelizuoti lazdyno riešutai

Karamelizuoti lazdyno riešutai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Lazdyno riešutai, 2 kilogramai
  • Sirupas, kukurūzų, 0.3 stiklinės
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Šokoladas, pieniškas, 100 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 80 gramų
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite viename inde sirupą, vandenį, sviestą ir cukrų.
Gautą masę pilkite į emaliuotą puodą ir nemaišant virkite apie 15 min. ant stiprios ugnies (masė turi įgauti tamsią gintaro spalvą).
Tuomet masę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į ją sodą bei druską (nenustebkite, kad karamelė stipriai suputos).
Gautoje masėje apvoliokite riešutus.
Karamelėje apvoliotus riešutus sudėkite ant folijos ir palaukite kol karamelė apdžius.
Karamelei apdžiuvus riešutus sudėkite į plačią lėkštę ir apšlakstykite juos tirpintu pienišku šokoladu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Daina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2014-01-16 13:22
ar butinai reikia kukuruzu sirupo ?
(anonimas)
2011-10-22 11:04
skanu
vida
2011-10-03 21:58
saunu,ir skanu k:
Lilu
2011-09-30 16:50
sNvksdv
2011-09-30 14:20
o abuciuotas: arselis: