Karamelinis tortas

Karamelinis tortas
Karamelinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Pertepimui:
  • Plakamoji grietinėlė, 200 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, arba pieniško, 100 gramų
  • Filadelfijos kreminis sūris, 3 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Miltai, 2 stiklinės
  • Kondensuotas pienas, 400 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilės esencija, 0.5 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 400 gramų
  • Sviestas, 60 gramų
  • Graikiniai riešutai, smulkintų, 50 gramų
Sulaistymui:
  • Vanduo, karšto, virinto, 250 mililitrų
  • Cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Tirpi kava, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Papločiai: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame pravėsti. Kiaušinius gerai išplakame, sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją, išmaišome iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, ir įsijojame į kiaušinių masę, viską išplakame. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Aš kepiau 28 cm išardomoje tortinėje. Tortinės dugną patepame sviestu, pilame 1/3 papločių tešlos, kepame apie 15-20 min, taip iškepame visus papločius. Paliekame visiškai atvėsti.

  2. Karamelinis kremas: sviestą išlydome prikaistuvyje ant viryklės, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome ir kaitiname vis maišant ant silpnos ugnies, kol gausime vientisą, blizgią masę. Reikia kaitinti ~20-25 min.

  3. Papločių sulaistymui: karštame vandenyje sumaišome kavą ir cukrų. Paliekame atvėsti.

  4. Šokoladiniam kremui: šokoladą ištirpiname garų vonelėje, paliekame pravėsti. Grietinėlę plakame, kol pradeda tirštėti, tuomet sudedame Philadelfia sūrį ir plakame, kol gauname tirštą masę, supilame pravėsusį šokoladą ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

  5. Torto paruošimas: papločius gerai subadome dantų krapštuku iš abiejų pusių, vieną papločių pusę sulaistome kavos-cukraus mišiniu, paliekam porai minučių, kad įsigertų. Tuomet dedame į tortui skirtą lėkštę pirmą paplotį, tepame pusę karamelinio pertepimo, užbarstome pusę graikinių riešutų, dedame antrą paplotį, vėl pertepimas ir graikiniai riešutai, ir dedame 3 paplotį, jį užtepame visu šokoladiniu kremu, tiek viršų, tiek kraštus, gražiai išlyginame ir paliekame stengti šaldyuve pernakt. Kitą dieną puošiame, kaip patinka. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą