Karamelinis šokoladinis Napoleonas


- Citrinos, pertepimui, 1 vienetas
- Kava, pertepimui, stipri, paruošta, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 600 gramų
- Šokoladas, juodasis, antram pertepimui, 100 gramų
- Druska, tešlai
- Sviestas, antram pertepimui, kambario temperatūros, 200 gramų
- Sviestas, pertepimui, kambario temperatūros, 200 gramų
- Sviestas, tešlai, 300 gramų
- Grietinė, tešlai, 225 gramai
- Kondensuotas pienas, antram pertepimui, saldintas, skardinė, 1 vienetas
- Kondensuotas pienas, pertepimui, "Rududu", 1 vienetas
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Karamelinio pertepimo gamyba:
1. Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
2. Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu". Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.
Skanaus!!