Karamelinis pyragas

Karamelinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 50 gramų
  • Cukrus, rudasis, 50 gramų
  • Kvietiniai miltai, 175 gramai
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Sviestas, 175 gramai
  • Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Persijoti miltus į indą, tada įdėti cukraus pudrą ir 125g sviesto ir viską gerai ištrinti, kad atrodytų kaip trapi tešla. Tada visą tešlą paspaudžiant įdėti į 29cm x 19cm kepimo skardą ir kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Tada ištraukti ir palikti kepimo skardoje kol atvės.
Pašildyti likusi sviestą ir paprastą cukrų keptuvėje. Tada įpilti kondensuoto pieno ir viską šildyti ant mažos ugnies kol ištirps cukrus, vėliau masę užvirti ir visą laiką maišyti tol kol masė įgaus karamelės spalvą. Tada visą masę užpilti ant trapios tešlos ir palikti kol atvės.
Įdėti šokoladą i karščiui atsparų indą ir uždėti ant puodo su verdančiu vandeniu, kad šokoladas lėtai ištirptų (į šokoladą galima įdėti šiek tiek sviesto, kad būtų jį lengviau ištepti). Tada ištirpusį šokaladą užpilti ant karamėlinio sluoksnio, palaukti kol atvės ir supjaustyti i mažus gabalėlius.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Karolina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
virejuke
2017-07-09 21:00
Gavosi liuks! tik kai viriau keptuviai kondensuota tai tik siek tiek rusva uzpyliau ir sokolada su siek tiek pieno tirpdziau
dp
2014-12-31 16:42
Nepavyko visiškai,kepinys subyrėjo į gabaliukus,nors dariau tiksliai kaip parašyta, tai nėra ką komentuoti.nesiūlyčiau daryti.Kažkas netaip
(anonimas)
2012-11-08 19:31
pAsol geras receptas
LEILA
2012-09-24 19:13
Arba aš jau visiškai beviltiška kepėja, arba pyrago receptas yra neteisingas. Tesla gavos per trapi, o karamelinis sluoksnis per kietas, pjaunant nutrupa visa apacia ir lieka tik irisas, kitaip tariant karamelinis sluoksnis. Nepatiko visai