Karamelinis ispaniškas desertas „Flan“


- Pienas, 250 mililitrų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 0.5 arbatinio šaukštelio
Pirmiausia pasiruošiame karamelinį užpilą. Į keptuvę supilame cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, tuomet dar pakaitiname ~5 min, kad karamelė įgautų rudą spalvą. Tik neperkaitinkite, kad karamelė neįgautų kartaus skonio ir nesudegtų. Kuomet karamelė pasidaro pakankamai rudos spalvos, tuomet nukelkite nuo ugnies ir supilkite į 3 indelius, kuriuose kepsite desertą. Palikite atšalti.
Kiaušinius lengvai išplakite su šluotele, pamažu į kiaušinius pilkite cukrų ir išplakite. Tada įmaišykite pieną ir vanilės esenciją.
Kiaušinių masę nukoškite per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių. Po to supilstykite tolygiai į indelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
Indelius sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais, įpilkite vandens iki pusės indelių aukščio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje ~45-50 min, kol deserto viršus nebebus skystas.
Kai desertai iškeps, išimkite iš kepimo indo, palikite atvėsti ir dėkite į šaldytuvą bent 4 h. Po to aplink desertą atsargiai apipjaukite peiliu, uždėkite ant viršaus lėkštę, kurioje patieksite desertą, ir atsargiai pakratykite indelį, kad desertas iškristų. Skanaus!