Karališkas varškėtis

Karališkas varškėtis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, pagrindui, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, pagrindui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, pagrindui, 1.5 stiklinės
  • Sviestas, pagrindui, 80 gramų
  • Kepimo milteliai, pagrindui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Įdarui reikės:
Varškė (9 %) - 800 g.,
Kiaušiniai - 5 vnt.,
Cukrus - 1 stiklinė,
Grietinė (30 % riebumo) - 3 šaukštai,
Aliejus - 3 šaukštai,
Pudingo milteliai (grietinėlės arba vanilės skonio) - 2 pakeliai,
Pienas - 1.5 stiklinė,
Kokoso drožlės - 1 pakelis .

Gaminimas:
Imame minkštą sviestą, mušame kiaušinį, dedame cukraus pudrą ir beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską sutriname pirštais iki vientisos masės. Plonai iškočiojame ir išklojame formos, kurioje kepsime, dugną, prieš tai dugną sutepus riebalais.
Darome varškės masę: Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame iki baltumo su 5 šaukštais cukraus.Toliau dedame varškę. Varškė turi būti būtinai riebi, ne mažiau kaip 9% ir prieš tai porą kartų sumalta per mėsmalę, arba jei turite blenderį, tai sutrinkite blenderiu, kad varškė būtų labai smulki. Kuo smulkiau ištrinta varškė, tuo geriau. Maišome varškę su trynių mase. Supilame likusį cukrų, dedame grietinę, aliejų ir viską gerai sutriname. Toliau dedame 2 pakelius pudingo ir išmaišome. Toliau pilame pieną ir vėl gerai išmaišome iki vientisos masės. Varškės masė gausis labai skysta.Gautą masę pilame į formą, išklota tešla. Statome į įkaitintą orkaitę apie 200 laipsnių ir kepame apie 40 min.
3. Kai matysite, kad varškės masė sutirštės ir pradės truputį rausti viršus, imame likusius 5 baltymus, gerai suplakame iki standžių putų, kad apvertus neišsipiltų, dedame 0,5 stiklinės cukraus pudros (aš naudojau braškių skonio) ir dar paplakame. Pyragą išstumiame iš orkaitės ir gautą, labai standžią baltymų masę, uždedame ant pyrago viršaus, gausiai pabarstome kokosų drožlėmis ir vėl stumiame į orkaitę. Karštį būtinai sumažiname iki 140 laipsnių ir palaikome pyragą 10-15 min. kol gražiai pagels viršus. Ataušiname ir skanaujame!

Receptą atsiuntė: Tutsi
» Rašyti komentarą
» Komentarai
dovile
2011-06-17 12:56
Na va. Išsikepiau ir aš Tik pieno pyliau 1 stiklinę, nes bijojau, kad bus per skystą, ir aliejaus 1 šaukštą tedėjau. Ė pagrindą 3 šaukštelius kakavos įdėjau Galiu pasakyt, kad pyragas gavosi pasakiškas 10 balų
dovile
2011-06-16 19:59
turiu klausimą?
o kodėl pyrago pagrindas toks rudas? kakavos lyg ir neparašyta dėt
(anonimas)
2011-04-09 16:33
Tikrai labai skanus,manau zmones reitinguoja net nedare ir neragave pyrago.
gina
2011-03-18 23:05
Aš kepu panašu,bet pagal recepta jurate turejo tau gautis gerai tikrai kaška ne taip padarei
Tutsi
2011-02-10 00:14
kazka ne taip padarei... o beje, gal karsta meginai isimti... visi varskes pyragai pjaustomi tik pilnai atvese