Kalmarų salotos su granatų sėklomis

Kalmarų salotos su granatų sėklomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Granatai, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, malti
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Salotos, Iceberg, gūžė, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kalmarai, 300 gramų
  • Druska
  • Aliejus, augalinis, 2 valgomieji šaukštai
  • Vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite viename dubenėlyje vyno actą, augalinį aliejų ir cukrų.
Svogūną nulupkite, supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite juos 1 val. į pasigamintą marinatą.
Išardyti salotų lapus, kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis.
Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite obuolį plonomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Nuo kalmarų pašalinkite odą, išimkite vidurius ir nuskalaukite po tekančiu vandeniu.
Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir 4 min. apvirkite jame kalmarus.
Virtus kalmarus atvėsinkite ir supjaustykite plonais žiedais.
Granatą perpjaukite per pusę ir atsargiai išimkite sėklas.
Galiausiai sudėkite visus ingredientus į dubenį, apibarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Marius
» Rašyti komentarą