Kalmaras savo rasale


- Česnakai
- Laurų lapai
- Alyvuogių aliejus
- Baltas vynas
- Kalmarai
- Kalmarai, rasalas
- Druska
Viskas pilama iš akies ir pagal skonį.
Kalmarą nuplaukite ir valykite po tekančiu vandeniu.
Atsargiai išimkite maišelį su rasalu ir akis.
Įkaitinkite keptuvę su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, įdėkite neluptas česnako skilteles, lauro lapelius, visą kalmarą ir uždenkite dangčiu.
Ant stiprios ugnies jis turėtų kepti iki 5 minučių.
Su mediniu smaigtuku patikrinkite ar kalmaras minkštas, ir, jeigu taip, išleiskite į keptuvę kalmaro rasalą ir įpilkite maždaug stiklinę balto vyno.
Patroškinkite keletą minučių ir baigta.
Į lėkštę sudėkite visą keptuvės turinį ir pabarstykite stambia druska.
Kalmaras valgomas be bulvių ir su padažu, kuris pasilieka keptuvėje.
Dažniausiai tokie patiekalai valgomi su balta duona.
Labai skanu ir greita!
2012-02-05 00:14