Kalėdų keksas

Kalėdų keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Apelsinai, 1 vienetas
  • Sviestas, 250 gramų
  • Miltai, 3 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, 250 gramų
  • Abrikosai, 1 sauja
  • Spanguolės, 1 sauja
  • Abrikosai, 1 sauja
Glajui:
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus išmaišome su kepimo milteliais.

  2. Džiovintus vaisius pamirkome, abrikosus susmulkinam ir viską išmaišome su dviem šaukštais miltų (kad nenusėstų).

  3. Sviestą (kambario temp.) išsukam su milteliniu cukrumi, suberiame apelsino, citrinos, mandarinų žievelę (nutarkuotą) ir, gerai maišant, įmušame po vieną kiaušinius. Į masę sukratome miltus, išmaišome, suberiame vaisius, vėl išmaišome.

  4. Kepame 160° C temp. apie valandą.

    Glaistui skirtus ingridientus, gerai maišant, pakaitiname ir supilame ant kekso(glaistas nėra būtinas, kas kaip mėgsta).


    Skanaus :)

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Elina
» Rašyti komentarą