Kalėdų keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Apelsinai, 1 vienetas
- Sviestas, 250 gramų
- Miltai, 3 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 250 gramų
- Abrikosai, 1 sauja
- Spanguolės, 1 sauja
- Abrikosai, 1 sauja
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Miltus išmaišome su kepimo milteliais.
Džiovintus vaisius pamirkome, abrikosus susmulkinam ir viską išmaišome su dviem šaukštais miltų (kad nenusėstų).
Sviestą (kambario temp.) išsukam su milteliniu cukrumi, suberiame apelsino, citrinos, mandarinų žievelę (nutarkuotą) ir, gerai maišant, įmušame po vieną kiaušinius. Į masę sukratome miltus, išmaišome, suberiame vaisius, vėl išmaišome.
Kepame 160° C temp. apie valandą.
Glaistui skirtus ingridientus, gerai maišant, pakaitiname ir supilame ant kekso(glaistas nėra būtinas, kas kaip mėgsta).
Skanaus :)
» Rašyti komentarą