Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis

Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avižiniai sausainiai, 200 gramų
  • Graikiniai riešutai, 50 gramų
  • Kondensuotas pienas, 200 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Varškė, 250 gramų
  • Grietinėlė, 500 gramų
  • Jogurtinė grietinė, 250 gramų
  • Konservuoti persikai, 500 gramų
  • Uogos, Šaldytos ar šviežios (avietės, braškės), 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Moliūgai, tarkuotas, virtas, 300 gramų
  • Apelsinai, 2 vienetai
  • Vynuogės, 1 sauja
  • Spanguolės, 1 saujelė
  • Želatina, 6 valgomieji šaukštai
  • Kivių želė, 1 pakelis
  • Žaliosios citrinos, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumalti sausainius su riešutais.

    Išlydytą sviestą sumaišyti ir trumpai užvirti su sutirštintu pienu (100 g.).

    Išminkyti, sudėti į torto formą, išlyginti ant dugno ir pakepti apie 12 minučių. Torto pagrindas gaunasi kietas, man tokio ir reikėjo.

  2. Greitinę trumpai paplakti su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais sukraus.
    Ją sumaišyti su kitais pieno produktais. Dar įspausti laimo.

  3. Paimti apie 200 mililitrų persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruošti želatiną.
    2/3 supilti į baltą masę, o kitą palikti geltonam kremui.

  4. Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišyti mikseriu su 3 konservuotais persikais ir 100 gramų sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, įspausti laimo.
    Išmaišyti gerai, supilti likusią želatiną, išmaišyti.

  5. Tortinės kraštus apdėti persikais, uogomis, įpilti baltos masės, trumpai pašaldyti, dėti pjaustytų persikų, į tarpus pilti uogų. Trumpai pašaldyti ir vėl užpilti baltu kremu.
    Tuomet palaikyti šaldytuve kol paviršius bus tikrai sustingęs.

  6. Tuomet pilti geltoną kremą. Užšaldyti.

  7. Puošti vaisias ir uogomis pagal savo norus, užlieti ežerą iš kivių želė. Paprasta ir skanu, sakė.:)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą