Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, nutarkuota, 1 vienetas
  • Cukrus, 100 g rudo ir 100 g farino, 200 gramų
  • Žemės riešutai, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 350 gramų
  • Apelsinų sultys, gautos iš vieno apelsino, 1 vienetas
  • Brendis, 300 mililitrų
  • Sviestas, 225 gramai
  • Kokosas, drožlės, 150 gramų
  • Riešutai, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vaisiai, džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai), 1200 gramų
  • Citrinos žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais, sudėti riešutus, užpilti brendžiu, išmaišyti ir palikti per naktį.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Plakant, įmušti po vieną kiaušinį.

Sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišyti. Sudedame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišyti.

Sudėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti. Kekso formas iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti apie 1val. 30 min. įkaitintoje 160 °C temperatūros orkaitėje.


Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir foliją. Paslėpti ir laukti stebuklingo ryto.

Pyragą reikėtų išsikepti bent prieš mėnesį iki Kalėdų :)

Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą