Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu

Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Salotos, lapinis kopūstas (kale), 5 lapai
- Vyšniniai pomidorai, ar kt. maži, 2 saujos
- Rausvieji svogūnai, mažas, 1 vienetas
- Lukštentos saulėgrąžos, 2 valgomieji šaukštai
- Parmezano sūris, tarkuotas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Graikiškas jogurtas, 7 valgomieji šaukštai
- Avokadai, mažas, nuluptas, be kaulo, 1 vienetas
- Kefyras, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, susmulkinti, 1 sauja
- Petražolės, susmulkintos, 1 sauja
- Krapai, susmulkinti, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Padažas – graikišką jogurtą, avokadą, kefyrą, žalumynus, aliejų sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska pagal skonį.
Salotų lapus nuplauname, išpjauname kietąją dalį ir supjaustome į didesnius keturkampius. Sudedame į indą. Sumaišome su ~ 4 v. š. padažo (jei reikia, įdėkite daugiau, o likusį padažą galite laikyti šaldytuve apie savaitę).
Svogūną nulupame, supjaustome griežinėliais, pomidorus perpjauname perpus (jei labai maži, tuomet nepjaustykite). Svogūną, pomidorus uždedame ant salotos lapų, užberiame saulėgrąžas ir parmezano sūrį. Jei reikia pagardiname druska. Skanaus!
» Rašyti komentarą