Kalakutienos vyniotinis


- Abrikosai, džemas, 25 gramai
- Bazilikas, šakelės, 3 vienetai
- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Kedrų riešutai, 40 gramų
- Pomidorai, 200 gramų
- Pomidorai, marinuoti, 150 gramų
- Porai, 250 gramų
- Svogūnai, 140 gramų
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Varškė, 200 gramų
- Druska
- Aliejus
- Kalakuto krūtinėlė, 800 gramų
Šiek tiek sausai (be riebalų) pakepiname riešutus, smulkiai sukapojame baziliką, o marinuotus pomidorus, nuvarvinę marinatą, supjaustome juostelėmis. Visus šiuos ingredientus truputį pasūdę ir įbėrę pipirų gerai sumaišome su varške.
Kalakutienos filė pasūdome, pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Ant filė sudėję pagamintą varškės įdarą susukame į vyniotinį ir aprišame siūlu. Pagamintą vyniotinį maždaug pusvalandžiui pašauname į įkaitintą (iki 170 laipsn.) orkaitę.
Smulkiai sukapojame česnaką. Svogūnų galvas ir pievagrybius supjaustome riekelėmis. Česnaką ir svogūnus apie 5-10min pakepiname aliejuje ant silpnos ugnies. Subėrę pievagrybius maišydami dar truputi pakaitiname ir viską supilame į kepimo indą su vyniotiniu. Kepimo indą pastatome į orkaitę dar ketvirčiui valandos.
Porą supjaustome riekelėmis ir nuplikome karštu vandeniu. Šviežius pomidorus supjaustome ketvirčiais. Ištraukę vyniotinį iš orkaitės patepame abrikosų džemu, pabarstom porais bei šalimais padėję šviežių pomidorų skilteles, pašauname orkaitėn dar 15 minučių.
2010-12-31 14:41


2010-01-07 22:39

2017-07-05 09:38
NEVYKĘS RECEPTAS