Kalakutienos kukuliai su saldžiosiomis paprikomis azijietiškai

Kalakutienos kukuliai su saldžiosiomis paprikomis azijietiškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalakutiena, malta, 600 gramų
  • Džiūvėsėliai, "Panko", 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Malta kalendra, 1 valgomasis šaukštas
  • Imbieras, smulkiai tarkuotas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus, apytikriai, pagal poreikį, 4 valgomieji šaukštai
Padažui:
  • Sojos padažas, 120 mililitrų
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Vanduo, 150 mililitrų
  • Medus, skystas, 60 mililitrų
  • Anakardžių riešutai, 2 saujos
  • Padažas, aitriųjų paprikų, 2 valgomieji šaukštai
  • Bulvių krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Maltas imbieras, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje sumaišyti kalakutieną su kiaušiniu, džiūvesėliais, vandeniu, trintomis česnako skiltelėmis, kalendromis, imbieru, žiupsneliu druskos ir pipirų.

  2. Iš masės suformuoti vienodo dydžio kukuliukus ir iš visų pusių apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.

  3. Papriką supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto aliejaus ir maišant kepti, kol suminkštės. Išimti į dubenį.

  4. Puodelyje išmaišyti krakmolą su 3 šaukštais vandens.

  5. Gilioje keptuvėje išmaišyti sojų padažą su likusiu vandeniu, medumi, aitriųjų paprikų padažu, imbieru ir, maišant, užvirti. Tada supilti vandenį su krakmolu ir maišant kaitinti, kol padažas sutirštės.

  6. Sudėti kukulius, paprikas, suberti riešutus ir kaitinti dar 1-2 min. Patiekti su ryžiais.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą