Kalakutiena su salierais kiniškai


- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 5
- Imbieras, tarkuotas, 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas, kukurūzų, 3 valgomieji šaukštai
- Salierai, stiebai, 4 vienetai
- Soja, daigai, konservuoti, nebūtina, 90 gramų
- Sojos padažas, šviesusis, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, tamsusis, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Sultinys, vištienos, 1 stiklinė
- Kalakuto krūtinėlė, 500 gramų
- Austrių padažas, 3 valgomieji šaukštai
Kalakutienos filė smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm storumo pailgais gabalėliais.
Supjaustytą kalakutieną sudedame į indą, užberiame cukrų, kukurūzų krakmolą, užpilame šviesų sojos padažą, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
Saliero stiebus supjaustome riekutėmis, česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame.
Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriame česnaką ir imbierą.
Maišydami daržoves kepiname apie 10-15 sekundžių, tada sumetame kalakutienos gabalėlius, maišydami kepame, kol mėsa pasidaro balta.
Tuomet į keptuvę sudedame saliero riekutes ir maišydami kepame apie 5 min.
Vėliau į keptuvę pilame vištienos sultinį, austrių ir tamsų sojos padažus.
Jei norite, dar galite įmesti konservuotų sojos daigų.
Maišydami troškiname kol padažas sutirštės.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus.
2011-12-11 15:36




2010-07-05 17:42

2010-04-26 12:09
2010-01-17 13:08

2015-04-07 09:57