Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės sūriu

Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, popieriui patepti, 25 gramai
Įdarui:
  • Morkos, 500 gramų
  • Anakardžių riešutai, ar švieži lazdynų, smulkinti, 100 gramų
  • Kokosų drožlės, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinė cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Maltas muskatas, 2 žiupsneliai
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Cukraus pudra, 5 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Apelsinų cukatos, 1 saujelė
  • Džiovinti greipfrutai, 1 riekė
Glajui:
  • Juodasis šokoladas, 100 gramų
Kremui:
  • Plakamoji grietinėlė, 250 gramų
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Citrinos, sulčių, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinė cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Želatina, 1 valgomasis šaukštas
Sulaistymui:
  • Apelsinai, sulčių, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia paruošiamas įdaras. Morkas sutarkuoti nevisai smulkiai ir kiek nusunkti. Sumaišyti su smulkintais riešutais, kokosų drožlėmis, muskatu, vaniline ir paprasta cukraus pudromis.

  2. Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti plonai sviestu. Ant jo supilti masę, tolygiai paskirstyti.

  3. Į indą įmušti kiaušinius, berti druskos, įsijoti cukraus pudrą, kiek jau pamaišius, ir plakti tol, kol bus balta, puri masė. Beje, aš plaku rankomis, apie 12 min. – su elektriniu plakikliu taip puriai išplakti nepavyksta. Maišant, įsijoti miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišytą masę tolygiai supilti ant morkų ir riešutų masės. ir pašauti į orkaitę.

  4. Kepti 180 Cl laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ant stalo patiesti kepinio dydžio kepimo popierių. Ant jo atsargiai išversti kepinį. Vienas kepimo popierius yra kepinio viršuje, kitas apačioje. Nė vieno jų nenuplėšdami suvyniojame kepinį į ruloną – tegul kepinys „pratinasi“ prie vyniotinio formos. Taip palaikyti apie 10 min. Po to kepinys vėl išvyniojamas ir nulupamas kepimo popierius nuo viršutinės dalies – morkų įdaro. Turėtų lengvai atsiskirti, nes popierius juk buvo pateptas sviestu. Palikti pastovėti, kad kiek pravėstų.

  5. Tuomet gerai sulaistyti apelsino sultimis. Jos dar labiau paskanina morkų ir riešutų įdarą ir sudrėkina kakavinį biskvitą. Kad geriau sultys įsigertų, aš netgi lengvai šakute subadžiau.

  6. Kol pagrindo skoniai bando susigyventi, ruošiamas kremas. Išplakti grietinėlę su maskarponės sūriu, vaniline cukraus pudra ir cukraus pudra, įmaišyti galima ir truputį muskato. Nedideliame kiekyje vandens, pagal instrukciją paruošti želatiną, ją paskaninti citrinos sultimis (arba apelsinų) ir įmaišyti į baltą masę. Kad maišant mases, nesušoktų želatina į grūdelius, aš maskarponės sūrį prieš tai kiek palaikau su indu panardinusi į šiltą vandenį.

  7. Kremą užtepti tolygiai ant atvėsinto kepinio įdaro sluoksnio ir suvynioti vyniotinį. Vyniotinį supakuoti sandariai į kepimo popierių ir palikti šaldytuve, geriausia nakčiai. Ilgiau pastovėjęs bus toks, kokio ir reikia – biskvitas minkštas, maskarponės kremas bus atlikęs vienijantį darbą tarp visų sudedamųjų dalių.

  8. Apglaistyti tirpintu juodu šokoladu. Aš tirpintą šokoladą paskaninau citrinos sultimis. Vyniotinį apdėliojau apelsinų cukatais ir džiovintais greipfrutais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą