Kakavinis vyniotinis su mėlynėmis


- Cukrus, 100 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Vanduo, karštas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus
Kremui:
2 kiaušinių trynių
3 šaukštų cukraus
400 g mascarponės sūrio
mėlynių (šaldytų arba šviežių)
1 apelsino
Trynius išplakame su cukrumi ir karštu vandeniu. Kitame inde labai gerai išplakame kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir kakava ir įmaišome į trynių masę. Galiausiai lengvai įmaišome baltymus. Masę pilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame apie 15 - 20 min. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio, greitai nulupame popierių ir susukame biskvitą, padarome vyniotinį su rakšluoščio "įdaru". Paliekame valandai kad gerai atvėstų.
Kremui trynius gerai išplakame su cukrumi (čia labai dar tinka pora šaukštų Amaretto) dedame palaipsniui mascarpone ir gerai išplakame. Kremą tepame ant biskvito, barstome mėlynes, smulkintą apelsiną ir susukame vyniotinį. Vyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve per naktį. Skanaus.
2009-02-17 13:59