Kakavinis varškės pyragas


- Cukrus, 300 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Varškė, 600 gramų
- Sviestas, 180 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto.
Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Skanaus.
2017-06-29 10:01
2016-09-12 12:01
2015-07-11 00:39

2015-04-20 14:54
2017-07-26 10:52