Kakavinis varškės pyragas


- Varškė, riebios, 500 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
- Bulvių krakmolas, arba kukurūzų, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 300 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kakava, nesaldžios, 1 valgomasis šaukštas
- Kakava, saldžios, 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Tešla: sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame, kad atvėstų. Po to sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi, plakame, kol gausime vientisą masę. Kitame inde miltus sumaišome su kakavomis, kepimo milteliais, įsijojame į sviesto masę, viską gerai išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis, dedame ant maistinės plėvelės, suplojame iš tešlos blynus, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldiklį sustingti 30 min ar 1 h. Tešla turi būti tokio standumo, kad būtų galima tarkuoti.
Įdaras: varškę pertriname per sietelį, sumaišome su grietine, vanilės ektraktu ir krakmolu. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (plakame keletą minučių elektriniu mikseriu). Po to sumaišome su varškės mase.
Pyrago formavimas: pyrago kepimui naudojau 28 cm skersmens apvalią išardomą formą. Jei norite storesnio pyrago galite kepti mažesnėje. Formos dugną ir kraštus išklojame kepimo popieriumi. Stambia tarka sutarkuojame vieną tešlos dalį ant kepimo popieriaus, suformuojame mažus kraštus ir išlyginame dugną, kad visas tolygiai padengtų. Užpilame visą varškės masę, užtarkuojame likusią tešlos dalį.
Pyragą kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. Patikriname mediniu dantų krapštuku ar varškės įdaras iškepęs, jei taip – traukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Po to išimame iš kepimo formos ir patiekiame. Skanaus pyrago!