Kakavinis varškės pyragas

Kakavinis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Miltai, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Varškė, 500 gramų
  • Grietinė, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Apelsinų žievelė, tarkuota, 1 vienetas
  • Apelsinų sultys, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia pasiruoškite tešlą.
    Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps).
    Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų).

  2. Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

  3. Toliau darome varškės masę.
    Varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.

  4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
    Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno.
    Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.

  5. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 minutes.
    Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Valentina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Giedra
2020-02-04 16:16
O kad vietuoj grietines deciau graikisko jogurto
Zina
2020-01-08 18:53
Nuosirdus Aciu uz receptukus
Jolanta
2019-05-16 18:01
I varskes mase nededu nei grietines, nei krakmolo. Dedu islydyta sviesta (margarina) kaip ir i tesla. Tuomet varske labai skaniai sukepa. Ir dar i varske butinai dedu ismirkytu razinu. Razinos puikiai dera su varske! Si pyraga kepu jau labai seniai ir daugelio nuomone, tai pats tobuliausias pyragas!
Shmic
2019-01-12 21:09
Todėėėl viską pataisė citrina ir šaukštas brendžiuko
Shmic
2019-01-12 21:05
Kas netingint - kepkit! Prieš kepant varškėje trūko sodrumo, aromatingumo, bet galbūt dėl to, kad apelsinas pasitaikė ne itin prisirpęs, o gal net pernokęs.