Kakavinis juodųjų serbentų pyragas

Kakavinis juodųjų serbentų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 80 gramų
  • Juodieji serbentai, šaldyti/švieži, 1.5 stiklinės
  • Kakava, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 130 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Aliejus, 35 gramai
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
Įmuškite į dubenį kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir sumaišykite su kakava, cinamonu bei cukrumi.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite serbentus ir viską supilkite į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo skardą.
Kepkite apie 20-30 min.
Iškeptą apibarstykite cukrumi.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jolita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rimante
2012-09-27 15:08
Gaminau ir as si pyraga. 100% sutinku su Gabriele, kad pyrago bus labai maxai, jei gaminsit pagal recepta. Taigi butinai dvigubinkit ingredientus. Juodieji serbentai buvo tokie saldus, o pyrage jie vistiek buvo rugstus... Bet tai dave kazkokio gaivumo. Pyragas placiaja prasme, netradicinio skonio, sveciai paragavo, mandagiai pagyre, bet po antra gabaliuka neeme. Taigi, nieko, bet tikrai ne tai kad jausciausi atradusi superini recepta.
Gabrielė
2012-08-01 14:53
Iš karto galiu pasakyti, kad vertėtų gaminti pyragą dedant visų ingrdientų dvigubai - tešlos gaunasi mažokai. O šiaip - pyragas skanus, gerai persipynę juodųjų serbentų ir kakavos skoniai vis dėlto, nors ir mėgstu rūgščiau, šiek tiek trūko saldumo, nes serbentai tikrai rūgštūs. Taigi, patarčiau į pyragą dėti kiek daugiau cukraus. Apibendrinant - pyragas vertas dėmesio, kepsiu vėl