Kakavinio vyniotinio tortas ,Kelmas'' su varške ir juodaisiais serbentais

Kakavinio vyniotinio tortas ,Kelmas'' su varške ir juodaisiais serbentais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Pertepimui:
  • Juodieji serbentai, šviežių arba šaldytų, 300 gramų
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, nebūtina, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Pienas, arba grietinėlės, 100 gramų
  • Sviestas, 20 gramų
Kremui:
  • Varškė, 250 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, vanilinės, 1 valgomasis šaukštas
Sulaistymui:
  • Citrinos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia reikia pasiruošti uogienę pertepimui: šviežius nuplautus, ar atšildytus serbentus sumaišyti su cukrumi ir maišant pavirti apie 5 min. Tuomet mažame kiekyje vandens išmaišyti krakmolą, supilti į uogienę ir dar pavirti kelias minutes. Pastatyti, kad pravėstų.

  2. Dabar gaminamas biskvitas, įjungiama orkaitė, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Į indą įkulti kiaušinius, berti druskos, berti cukrų ir plakti tol, kol bus balta, puri masė. Beje, aš plaku rankomis, apie 12 min. – su elektriniu plakikliu taip puriai išplakti nepavyksta. Vis maišant įsijoti miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišytą masę tolygiai supilti kepimo popieriaus, išteptos sviestu ir pašauti į orkaitę.

  3. Kepti 12 min. Jeigu neturite biskvitų kepimo patirties patarčiau apsidrausti ir į kepinį dėti šaukštelį kepimo miltelių. Iškeptą suvyniojame į ruloną – tegul kepinys „pratinasi“ prie vyniotinio formos. Palikti pastovėti, kad pravėstų.

  4. Varškė aš imu ne kreminę, bet sutrinu smulkintuvu pati. Pirmiausia reikia sumaišyti sviestą su cukraus pudra, šlakeliu citrinos sulčių ir sutirštintu pienu. Tuomet sudėti dar varškę ir permaišyti.

  5. Išvynioti biskvitą ir jį apipurkšti citrinos sultimis. Po to ištepti uogiene, leisti trumpai pastovėti. Į celofaninį maišelį supilti varškės kremą, galiuką jo nupjauti ir tuo kremu tolygiai padengti jau uogieniuoto kepinio paviršių. Suvynioti, apsukti kepimo popieriumi ir nakčiai palikti šaldytuve. Išvynioti ir gaminti ,,kelmą''. Beje, iš nurodytų produktų turėjau gautis didesnis tortas, bet mano palaikymo kompanija buvo labai nekantri ir godi... nuragavome...

  6. Pieną užkaitinti iki užvirimo, bet nevirti ir jame ištirpinti šokoladą, po to sudėti ir sviestą. Ant lėkštės dėti vyniotinio gabalus, atpjautus kaip norisi, juos glaudžiai sustumti ir aplieti šokoladu. Kai šokoladas kiek apstingsta šakute padaryti ,,medžio žievę''. Kai šokoladas visiškai sustingsta, puošti pagal savo fantaziją - gėlytėmis, lapeliais, riešutais, tarkuotais džiovintais vaisiais. Malonių eksperimentų gaminantiems, skanaus valgantiems.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą