Kakaviniai sausainiai su airiško kremo likerio pertepimu


- Cukraus pudra, 120 gramų
- Kakava, 25 gramai
- Krakmolas, kukurūzų, 35 gramai
- Vanilė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 280 gramų
- Likeris, „Irish Cream“, 5 valgomieji šaukštai
- Sviestas, kambario temperatūros, + 2 šaukštai, 185 gramai
- Šokoladas, baltasis, 200 gramų
185 g sviesto išsukti su cukraus pudra ir vanile.
Tuomet įmaišyti kiaušinio trynį.
Išsijotus miltus sumaišyti su krakmolu bei kakava ir įmaišyti į kiaušinių bei sviesto masę.
Tešlą padėti 1 val. į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Padalinti atšaldytą tešlą į 4 dalis ir kiekvieną tešlos gabalą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į maždaug 0,5 mm storio blynus.
Iš iškočiotos tešlos išspausti apvalius sausainiukus ir išspausti pusės jų viduriukus.
Dėti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 8-10 minučių.
Pertepimui ištirpinti vandens vonelėje šokoladą bei 2 šaukštus sviesto ir sumaišyti su likeriu iki vientisos masės.
Pertepimą atvėsinti, aptepti juo sausainius ir ant viršaus sudėti sausainius su skylutėmis.
Palaukti, kol kremas apstings ir valgyti.
Skanaus.
2012-03-17 19:16

2012-06-10 18:51