Kakaviniai riestainiukai

Kakaviniai riestainiukai
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Kava, stipri juoda, 250 mililitrų
  • Slyvos, džiovintos, 1 sauja
  • Kvietiniai miltai, 550 gramų
  • Vanduo, 50 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, 75 mililitrai
  • Mielės, sausos, 6 gramai
Gaminimo instrukcija:

Šiltame vandenyje išmaišykite sausas mieles. Vandenį supilkite į kavą.
Į kavą taip pat įmaišykite aliejų, cukrų, druską.
Miltus sumaišykite su kakava.
Miltų mišinį iš lėto beriant įmaišykite į skystą masę.
Slyvas susmulkinkite į taip pat įmaišykite į tešlą.
Gerai išminkytą tešlą palikite 1 valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Dar karštą išminkykite tešlą.
Iš tešlos pasigaminkite norimo ilgio volelius. Po du volelius susukite vieną su kitu ir kraštus sujunkite. Gausis riestės.
Kepkite 220° C orkaitėje 10-15 minučių.

Receptą atsiuntė: Modesta
» Rašyti komentarą