Kaimiški tarkuotų bulvių sklindžiai su namine grietine

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 320 gramų
- Juodieji pipirai, 0.5 gramo
- Svogūnai, 50 gramų
- Kiaušiniai, 0.5 vieneto
- Saulėgrąžų aliejus, 20 gramų
- Pienas, 100 gramų
- Manų kruopos, 10 gramų
- Druska, 3 gramai
- Grietinė, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Vienai porcijai.
Sklindžiai kepami delno dydžio. 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, (sklindžiai gražesni gaunasi, kai bulvės sutarkuojamos stambesne tarka), nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 10g manų, 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų ir kepti 20g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Sklindžiai bus dar skanesni jei aliejaus bus per pusę su lydytu naminiu sviestu. Be abejonės bulviniai sklindžiai patiekiami su 100g naminės grietinės, kai kas ją dar pagardina bruknių uogiene. Vaikeliai mėgsta bulvinius sklindžius valgyti su obuoliene, netgi vyšnių uogiene.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-07-12 11:45