Kaimiškas tarkuotų bulvių cepelinas su mėsos įdaru

Kaimiškas tarkuotų bulvių cepelinas su mėsos įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, maltos, 50 gramų
  • Bulvės, žalios, tarkiai, 100 gramų
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krakmolas, 50 gramų
  • Mairūnas, maltas
  • Svogūnai, smulkinti, 72 gramai
  • Kiauliena, 30 gramų
  • Kiaulienos šoninė, 75 gramai
  • Druska
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
sandra
2013-10-03 17:47
ruta
2011-11-21 01:27
o kur krakmolas ? i vandeni juk reikia ir jo ideti
Patyrusi
2011-09-21 14:45
mintis reikia cia sudelioti,nes sokineja vienas nuo kito.
(anonimas)
2011-01-04 18:44
Simona Cepukaityte
2010-07-10 11:17