Kaimiškas tarkuotų bulvių cepelinas su mėsos įdaru


- Bulvės, virtos, maltos, 50 gramų
- Bulvės, žalios, tarkiai, 100 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Krakmolas, 50 gramų
- Mairūnas, maltas
- Svogūnai, smulkinti, 72 gramai
- Kiauliena, 30 gramų
- Kiaulienos šoninė, 75 gramai
- Druska
- Aliejus
Gardžiam mėsos įdarui sumalti 30 g minkštos kiaulienos mentinės ir 25 g kiaulienos šoninės.
Keptuvėje su aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, pakepinus įmaišyti į mėsos faršą, pagardinti druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir būtinai džiovintais mairūnais. Mairūnų daug nedėti, nes jie suteikia kartumo.
Iš krakmolo, šiek tiek druskos, virtų bei žalių bulvių daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruoštą mėsos įdarą ir suformuoti cepelinus.
Pasūdytą vandenį užvirinti, dėti į jį cepelinus, užvirinti ir virti 20 min. ant vidutinės ugnies atidengtus, kad cepelinai nesutrūkinėtų.
Verdant daugiau cepelinų, puodo negalima prikrauti pilno, nes tada cepelinai sulips ir ištiš.
Padažui 50 g rūkytos kiaulienos šoninės supjaustyti kubeliais, paspirginti, sudėti 60 g smulkiai supjaustytų svogūnų ir kepti, kol svogūnai suminkštės. Pagardinti druską, maltais juodaisiais pipirais ir užpilti ant išvirtų cepelinų.
Skanaus.
2013-10-03 17:47














2011-11-21 01:27
2011-09-21 14:45

2011-01-04 18:44




2022-02-02 17:35