Kaimiškas bulvinis blynas su bruknių uogiene

Kaimiškas bulvinis blynas su bruknių uogiene
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 320 gramų
  • Cukrus, 20 gramų
  • Juodieji pipirai, 0.5 gramo
  • Svogūnai, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 0.5 vieneto
  • Kvietiniai miltai, 50 gramų
  • Pienas, 100 gramų
  • Vanduo, šiltas, 120 gramų
  • Druska, 3 gramai
  • Sviestas, 20 gramų
  • Kvapieji pipirai, 0.5 gramo
  • Mielės, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Blynai kepami visos keptuvės dydžio. Pirmiausia iš anksto reikia pasigaminti blynams raugo: sumaišyti 50g kvietinių miltų su 20g cukraus, 10g kepimo mielių ir 120g šilto vandens. Supilti gautą mišinį į litrinį indą ir palikti uždengtą šiltoje vietoje 4-7 dienas. Paruoštą raugą galima laikyti šaldytuve. Jis taip pat tinka duonai ir gerai tikrai duonos girai gaminti.

Vienam blynui 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, gerai nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų, 0,5g maltų kvapiųjų pipirų, įdėti 50g raugo, išmaišyti ir uždengtą padėti šiltai, kad tešla kiek pakiltų. Gerai įkaitinti storadugnę 20-24 cm diametro keptuvę, joje įkaitinti 20g lydyto naminio sviesto arba kiaulinių taukų, kildintus tarkius sudėti į keptuvę ir kepti, kol gražiai parus, visą blyną atsargiai, kad nesuplyštų, apversti ir dar kepti, kol kita pusė gražiai parus. Blyną iš keptuvės išversti į didelę lėkštę ir patiekti į stalą. Prie blyno duodama spirgų su svogūnais padažo arba sviesto ir grietinės padažo, tačiau blynas gardžiausiai su grietinėlės ir baravykų dažiniu arba bruknių uogiene.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
...INdrute...
2010-07-10 11:10