Juodasis miškas

Juodasis miškas
Sutepti biskvitus kremu ir vyšniom.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 180 gramų
  • Kvietiniai miltai, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Vanilinas, 5 gramai
  • Kakava, 30
  • Grietinėlė
  • Grietinėlės standiklis, 2 pakeliai
  • Varškė, desertinė, 1 pakelis
  • Vyšnios, 400 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, (krakmolui), 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvito gaminimas:

    Iki 180°C temp. įkaitinkite orkaitę.
    Formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
    Atskirkite baltymus nuo trynių.
    Baltymus suplakti iki standžių putų. Tada po truputi suberti pusę cukraus+vanilinas. Plakti kol ištirps cukrus.
    Trynius suplakti atskirai su likusiu cukrumi kol cukrus ištirps, o mese padidės kelis kartus.

    Į baltymų masę po 2 didelius šaukštus įmaišyti trynių masę. Maišyti atsargiai plačia mentele nuo dugno į viršų. (ilgai nežaiskit, kad tešla nesukristų) tada įmaišykite persijotus miltus+kakava (irgi porcijomis ir labai atsargiai)
    Po to labai atsargiai supilkite tešlą į kepimo forma ir kepkite orkaitėje 34-40 min. 180 °C temp.

  2. Vyšnių įdaras:

    Ant užšaldytų vyšnių suberti 200 gr. cukraus ir pastatyti kol atšals. Tada pašildome (tik neužviriname) ir imaišome ištirpintą krakmolą (1/2 stiklinės vandens arba vyšnių sulčių) Atvėsiname.

  3. Kremas:

    Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome desertinį surelį. Gale imaišome pusės citrinos išspaustų sulčių. Jei kremas tirštokas - suberiame grietinėlės standiklio.

  4. Surinkimas:

    Ant atvėsusio (supjaustyto) biskvito sudedame vyšnias . Grietinėlės kremą užpilame ant vyšnių. (arba padarome sluksniais - biskvitas-vyšnios-biskvitas-kremas-biskvitas) .
    Palaikyti 3 -4 val. šaldytuve.

    Papuošti pagal progą :)

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Vitalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Julija
2014-10-01 17:15
Super skanumelis