Juodasis miškas


- Cukrus, 180 gramų
- Kvietiniai miltai, 120 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Vanilinas, 5 gramai
- Kakava, 30
- Grietinėlė
- Grietinėlės standiklis, 2 pakeliai
- Varškė, desertinė, 1 pakelis
- Vyšnios, 400 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, (krakmolui), 1 stiklinė
Biskvito gaminimas:
Iki 180°C temp. įkaitinkite orkaitę.
Formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Baltymus suplakti iki standžių putų. Tada po truputi suberti pusę cukraus+vanilinas. Plakti kol ištirps cukrus.
Trynius suplakti atskirai su likusiu cukrumi kol cukrus ištirps, o mese padidės kelis kartus.
Į baltymų masę po 2 didelius šaukštus įmaišyti trynių masę. Maišyti atsargiai plačia mentele nuo dugno į viršų. (ilgai nežaiskit, kad tešla nesukristų) tada įmaišykite persijotus miltus+kakava (irgi porcijomis ir labai atsargiai)
Po to labai atsargiai supilkite tešlą į kepimo forma ir kepkite orkaitėje 34-40 min. 180 °C temp.Vyšnių įdaras:
Ant užšaldytų vyšnių suberti 200 gr. cukraus ir pastatyti kol atšals. Tada pašildome (tik neužviriname) ir imaišome ištirpintą krakmolą (1/2 stiklinės vandens arba vyšnių sulčių) Atvėsiname.Kremas:
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir įmaišome desertinį surelį. Gale imaišome pusės citrinos išspaustų sulčių. Jei kremas tirštokas - suberiame grietinėlės standiklio.Surinkimas:
Ant atvėsusio (supjaustyto) biskvito sudedame vyšnias . Grietinėlės kremą užpilame ant vyšnių. (arba padarome sluksniais - biskvitas-vyšnios-biskvitas-kremas-biskvitas) .
Palaikyti 3 -4 val. šaldytuve.
Papuošti pagal progą :)
Skanaus!
2014-10-01 17:15