Julijos velykinis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 170 gramų
- Graikiniai riešutai, 150 gramų
- Vanilė, ekstraktas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Druska
- Sviestas, 200 gramų
- Romas, tamsus, 150 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Graikinius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje 2 minutes ir sutrinkite su kočėlu ar kitu kietu įrankiu.
Riešutus sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į kiaušinių plakinį įmaišykite ištirpintą ir jau pravėsusį sviestą.
Tuomet įmaišykite romą, vanilę, sutarkuotą citrinos žievelę.
Galiausiai į skystą masę iš lėto beriant įmaišykite miltų ir riešutų mišinį.
Pyragą supilkite į paruoštą kepimo formą t.y. išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra!
» Rašyti komentarą