Julijos kibinai


- Margarinas, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Druska
- Grietinė, "Rokiškio naminė"
Įdarui reikia:
Kiaulienos sprandinės 1 kg
Svogūnų 3 vnt
Margarino 50 g
"Vegeta" prieskonių 0,5 pakelio
Maltų juodujų pipirų
Virinto šalto vandens
Visą miltų pakelį supilam į puodą. Margariną supjaustom gabaliukais ir metam į miltus. Druskos įberiam į miltus su margarinu ir viską sutrinam, tik nereikia persistengti: svarbiausia, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas, maži neišsitrynę margarino gumbeliai gali likti.
Kiaušinio trynį atskiriam nuo baltymo, baltymą pilam į masę, o trynį į atskirą indelį. Likusius tris kiaušinius mušam į masę. 200g grietinės dedam į masę ir maišom, minkom, maišom, minkom... kol tešla nelips prie rankų. Paskui dedam tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Įdaras:
Mėsą supjaustome kubeliais, 50g margarino dedame į mėsą ir kubeliais pjaustome 3 svogūnus. Pjaustytus svogūnus dedame į dubenį su mėsa, įpilam šlakelį vandens ir 0,5 pakelio "Vegetos" bei juodųjų pipirų. Dabar viską labai gerai išmaišom. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir formuojam vienodų dydžių kamuoliukus suspaudžiam juos ir kočiojame. Tuomet dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Skarda turi būti sausa, be jokių riebalų, nes pati tešla yra riebi.
Toliau plakame atskirtą kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Paskui tepame visų paruoštų kibinų viršūnėles ir šauname kepti į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje 25 - 30 min.
2019-04-14 17:45
2014-12-13 21:42
Daugiau: http

2014-02-17 10:49







2013-11-07 08:29

2019-09-21 13:13