Jolantos skruzdėlynas


- Cukrus, 1 stiklinė
- Medus, dirbtinis, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 330 vienetų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Spiritas, 3 valgomieji šaukštai
Kiaušinius truputi paplaku su degtine ir aliejumi (spirito neturiu).
Dedu miltus ir minkau, minkau.. Jei tešla limpa prie rankų, tai truputį patepu aliejumi ir minkau toliau, apie 30 min.
Visų miltų iš karto nesudedu, kad nebūtų tešla per kieta (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio).
Tešlą gerai išminkius, ji tampa elastinga ir minkšta.
Stalą patepu truputį aliejumi ir tešlą kočioju kuo ploniau, pjaustau norimo dydžio juostelėmis ir verdu įkaitintame aliejuje.
Sudedu į puodą medų, cukrų, sviestą bei grietinę ir paverdu, kol gaunasi vientisa masė.
Išvirtas juosteles mirkau į pasigamintą sirupą ir formuoju skruzdėlyną.
Apibarstau aguonomis arba razinomis.
Išeina puikus skanumynas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ar artimuosius. O ir nesunku pagaminti.
Sėkmės!
2012-05-11 08:37

2011-09-02 17:42
2011-09-02 14:55


2010-09-16 20:05

Sirupui grietinės nededu, tada jis skaidresnis ir ne toks riebus gaunasi, dedu apie pusę stiklinės (pusė, ar trys ketvirčiai medaus kiekio) vandens, verdu maišydama kol sutirštėja (įlašinus lašą į šaltą vandelį sustingsta) ir tada sumetu į puodą išmirkytas aguonas ir jei noriu išmirkytas razinas, dar truputį paverdu, bet neilgai (tiek, kad sirupas vėl būtų tinkamo tirštumo) ir tada jau lipinu

2013-03-29 19:04